Svenne har givit mig så mycket. och Här får han en film tillbaka. sänds på TV ikväll.

Ja det var ungefär ett år sen som jag, ett gammalt Svenne-fan, fick idén att Svenne Hedlund borde ha en alldeles egen film. Och att jag och min parhäst Åke Lundström på Eyra Media, som jag också nyligen gjorde dokumentären om Povel Ramel tillsammans med, borde ta oss an projektet. Sagt och gjort. Det började med ett samtal till Svenne, som omedelbart lät positiv. Vi träffades, la upp riktlinjer, bollade manus/idéer/anslag och i mars 2018 satte vi igång. Filmandet pågick till och från under våren och sommaren. Vi följde med på turné i Skåne, reste med bandet på Ålandsbåt och på olika spelningar, men följde också med Svenne privat.  Hos frisören, på fiket, hemma i Sävsjö i sin favoritfåtölj... 
Vartefter nya, ibland oväntade saker, dök upp under inspelningen  justerades innehållet i filmen.  
Detta är en av dom saker jag verkligen tycker om med att göra dokumentärer - att man från början inte kan veta vad man får, utan att filmen på något sätt utvecklar sig själv.
Väldigt kul var det, och jag gillar resultatet. Kolla på SVT ikväll - ser fram emot respons.